30 Eylül 2009

Kandil Simidi

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Yapılışı
  1. Tüm malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. İstediğimiz şekli verip önce yumurta beyazına sonra da susama batırıp tepsiye yerleştiriyoruz. 170 derecede pişirebiliriz.
Afiyet Olsun..

4 yorum:

Mualla Serhen dedi ki...

Hımmm en çok sevdiğim tatlardan biri de bu her biri bir lokmalık. Eline sağlık. (Bunlar şipariş oluyor mu?)

Şule Zeynep dedi ki...

;) canım benim.. neden olmasın ;)

Murat Eyvaz dedi ki...

ellerine sağlık, ben bunları tattım :) ama ordaki bir çay kaşığı tuzu biraz arttırsak mı? bana biraz tuzsuz geldi de :)

Şule Zeynep dedi ki...

arzuya göre arttırılabilir tabi..