18 Eylül 2009

Buharda Pişmiş Kakaolu Fincan Kek

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 avuç tuzsuz kavrulmuş fındık kırığı
  • 1 avuç damla çikolata
Yapılışı
  1. Yumurtayı ve şekeri mikserleyip, uzerine diger malzemeleri ekliyoruz. Fincanlari yağlayıp, kek hamurunu fincanlardan bir parmak aşaği gelecek şekilde dolduruyoruz.
  2. Fincanları derin bir tencere içerisine yerleştiriyoruz ve fincanların yarısına kadar su ilave ediyoruz. Kapağına temiz bir bez sarıp kapatiyoruz. Kaynamaya başladığı zaman altını kısıp 20 dk. pisiriyoruz.
  3. Kekler kabarıp piştiği zaman soğumaya bırakıyoruz. Arzuya göre fincanda ya da resimdeki gibi fincandan çıkarıp servis yapabilirsiniz...
Tarifin aslı portakallı idi, arzu edenler için tarifin orjinali... Buharda Pişmiş Portakallı Fincan Kek (Soframiz.com'dan) Malzemeler:
  • 1 Adet Kabugu ile birlikde Portakal
  • 3 Yumurta
  • 1 Bardak seker
  • 2 Bardak un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Bardak sut ( ben portakal suyu kullandim)
Portakali kabugu ile birlikde rondodan guzelce gecirin. Yumurtayi ve sekeri mixerleyin, uzerine diger malzemeleri ekleyin. Fincanlari yaglayin, kek hamurunu fincanlardan bir parmak asagi gelecek sekilde doldurun. Derin tencere icine yerlestirip yarisina kadar su ilave edin. Kapagina bez sarin, ve kapatin. Kaynamaya basladigi zaman altini kisip 20 dakika pisirin. Uzerine ben ayrica labne peynir ve yine kabugu ile birlikde cektigim portakali mixerledim krema elde ettim.
Afiyet olsun..

2 yorum:

mtdenecz dedi ki...

Merhabalar efendim,mail grubu vasıtasıyla ziyaret ettim sitenizi,çok güzel olmuş :)

Merak ettim ki;tencereyi yasısına kadar su ile dolduruyoruz demişsiniz ya,fincanların yarısına kadar olacak su deil mi?

Bir de porselen fincanlar çatlamıyorlar mı sıcaktan ötürü?

nymph dedi ki...

Aa evet tencere değil fincanlar olacak, ilginize teşekkür ederim.. hemen düzelttim ;)