- 1 kg bulgur
- 1 kg irmik
- 350 gr kıyma
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane orta boy soğan (rendelenecek)
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 1 kg soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- nohut - iyice haşlandıktan sonra kabukları soyulur ve ortadan 2'ye ayrılır
- maydonoz - iyice kıyılır
- ceviz - bıçakla doğranır
- karabiber
- pulbiber
- tuz
- İrmikle bulguru soğuk suyla ıslıyoruz. Kimyon, biber salçası ve rendelenmiş soğanı ekliyoruz. Bir kaseye ılık su konup, elimizi ıslatılarak bir miktar yoğuruyoruz. Eti de ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
- 1 çay bardağı un, 2 yumurta ve biraz suyu bir kasede iyice karıştırıp, ekliyoruz. Tekrar yoğuruyor ve sakız gibi bir hamur elde ediyoruz.
- Kıymayı suyunu çekene kadar kavurup soğanları ekliyoruz. Karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Yağ, baharat, ceviz ve nohutları da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak maydonozu eklenip altı kapatıyoruz.
- Dış harcından göz kararı alıp, içi oyularak kıymalı harcı ilave ediyoruz, ucunu kapatarak tepsiye koyuyoruz. Arada bir ellerimizi ıslayıp bu işleme devam ediyoruz. Hepsinin aynı boyda olmasına dikkat!
- Bu şekilde yaptıktan sonra her bir içli köfteyi zeytinyağına batırıp tepsiye diziyoruz. 175-180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çatlamamasına dikkat!
Afiyet Olsun...
3 yorum:
Yapanın eline sağlık bakarken bile iştah açıyor.Seninde yüreğine sağlık canım kolay gelsin..
Sağol canım benim..
çok leziiz zeynep (hafsa)
Yorum Gönder