15 Eylül 2009

Cocostar Kurabiye

Dışının Malzemesi
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
  • 250 gr. oda sıcaklığında margarin
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • Aldığı kadar un
İçinin Malzemesi
  • 2 sb. hindistan cevizi
  • 2 çay b. purda şekeri
  • 1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üzeri İçin
  • Benmari usulü ertilmiş bitter çikolata ve 2 çay kaşığı süt
Yapılışı
  1. Un hariç hamurun bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve sonrasında unu yavaş yavaş ilave ederek bir hamur elde ediyoruz.
  2. Ayrı bir yerde iç harcın malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar avuç içinde inceltiyor ve ortasına iç harçtan konup yuvarlıyoruz.
  4. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 180 derecelik fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra soğuyan kurabiyelerin üzerlerini eritilmiş çikolata ile süslüyoruz.
Afiyet Olsun...


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne zamandır deneyim diye tarifini sakladığım bu kurabiyeni bugün deneyeceğim inşaallah Şuleciğim. Umarım becerebilirim de güzel bir şey olur :)

-Hatice Seda-

Şule Zeynep dedi ki...

Sevindim ;) inşaallah beğenirsiniz...

Adsız dedi ki...

Bugün yapabildim anca Şuleciğim ve de çok güzel oldu :)

Teşekürler tarifin için :)

Adsız dedi ki...

ablam benim nefis ya senn yaptığın herşey :)

mervish