30 Ocak 2010

Şekerpare



Hamuru İçin;
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 avuç toz şeker
  • 1 yumurta
  • alabildiği kadar un
  • kabartma tozu
  • fındık
Şerbeti İçin;
  • 1 kupa şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
Yapılışı;

Malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Şerbeti;

Şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynadıktan 3-5 dakika sonra limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatıyoruz. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3-5 dakika bekletiyoruz ve ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet Olsun...

Bu tarif için çok sevdiğim ablam Sakine Arvas'a teşekkür ederim. Ellerine sağlık ablacım, tariflerin devamını bekliyoruz...

2 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

En sevdiğim tatlı lakın yıyemem şeker sorunumdan dolayı ara sıra kaçamak yapıyorum ..

Ellerınıze sağlık.
Sevgilerle..

Şule Zeynep dedi ki...

Üzüldüm.. Herhalde dünyada yiyince hem mutlu eden hem de pişmanlık duygusu veren lezzetli fakat faydasız şeydir şu tatlılar.. ne dersiniz?