28 Ocak 2010

Elmalı Tart



Hamuru İçin;
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 7-8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (ele yapışmayacak kadar)
Üstü İçin;
  • 2 orta boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı kırılmış ceviz
Yapılışı;

Hamur malzemelerini karıştırıyoruz, ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra 2 yağlı kağıt arasında kalıp büyüklüğünde açıyoruz. Kalıba yerleştirip, bir bıçakla birkaç yerinden çizik atıyoruz. 175 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Üzerine elmalı harcı koyup tekrar fırınlıyoruz. Tartımızı fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun..

2 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Görüntü iştah kabartacak türden..
Ellerıne sağlık.
Sevgilerle..

Şule Zeynep dedi ki...

Çok teşekkür ederim deniz feneri ;))