17 Ocak 2010

Islak Kek (2)



  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 3-4 tatlı kaşığı kakao
  • 1 avuç kavrulmuş  fındık kırığı
  • 1 avuç damla çikolata
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz. Bir miktar daha çırpıyoruz. Karışımdan 1 bardak ayırıyoruz.

Kabartma tozu, vanilya ve unu da ekliyoruz. 1-2 dakika daha çırpıyoruz. En son fındık kırığı ve damla çikolataları da ekliyoruz. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 35-40 dk pişiriyoruz. Fırından çıkınca ayırmış olduğumuz karışımı da ortadan başlayarak döküyoruz. İyice içine çekince benmari usulü eritmiş olduğumuz sütlü çikolatayı üzerine döküyoruz.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

nazan dedi ki...

KEKİN NEFİS GÖRÜNÜYOR ŞULECİĞİM ELLERİNE SAĞLIK.İSTANBULA KARDA YAĞIYORMUŞ,SICAK BİR ÇAYLA NE GÜZEL GİDER BU KEK ŞİMDİ..OHH BİZİM YERİMİZEDE KEYFİNİ ÇIKARIN KARIN...SEVGİLER

Şule Zeynep dedi ki...

teşekkür ederim nazan ablacım ;)) evet süper bir karvar burada...


sağlıcakla...

neslihan dedi ki...

şule abla kek hakkaten nefis görünüyor.. senin tariflerinden birini yapıyım dedim ama hangisi daha güzel olur karar veremedim. lezzet açısından hangisini özellikle tavsiye edersin?? ıslak kek, ıslak kek(2), browni... bu arada en yakın zamanda beklerimm.. görüşürüz..

Şule Zeynep dedi ki...

teşekkür ederim canım ;) browniyi bi dene istersen...