06 Mayıs 2010

Yoğun çalışanlara, streslilere: Ödüllü ve doğal!


(125) Ginkgo Biloba


Depresyonda etkili olabilir…


Alzheimer Hastalığı’nda destek sağlayabilir…

Yoğun streste yardımcı olabilir…

Bellek kaybını önlemeye yardımcı en önemli madde…

Kan akımını artırarak beyin işlev kapasitesini yükseltir (Gotu Kola). İçerisindeki Sibirya Ginseng’i (Eleuthero) Vücudun enerji üretimini artırıp, hafıza ve konsantrasyonu güçlendirebilir. Alzheimer Hastalığına destek veren en önemli besin takviyesi olarak bilinir. Ginkgo Biloba, arter ve venlere ait sistem üzerinde kanıtlanmış etkinliğe sahip olabileceği, damar felci ve damar spazmı durumlarında yardımcı olabilir.

Ürünlerimizi satın almak için üye olmanız gerekmektedir!

Şimdi üye olmak için tıklayınız...
http://www.caglarnetwork.com/
 
(Üye referans numaranız 249, pin kodu 2606. Ayrıntılı bilgi için iletişime geçin.. )
 
 


Ginkgo biloba, günümüzde varlığını sürdüren hiçbir yakın türü veya benzeri bulunmayan, tamamıyla kendine özgü bir ağaçtır. Botanikçilerce, bitkiler alemi içindeki ayrı bir bölümde değerlendirilir. Bu bölümün içinde tek bir sınıf, sınıfın içinde tek bir takım, takımın içinde tek bir familya, familyanın içinde de tek bir cins olarak Ginkgo ve bu cinste de tek tür olarak Ginkgo biloba bulunmaktadır. Bilinen yaşayan fosil türlerinin en iyi örneklerinden biridir. Ginkgo biloba, açık tohumlular olarak anılan, başka bir deyişle tohumları bir meyve tarafından koruma altında olmayan bir ağaç türüdür.

 


Ginkgolar 20-35 metre aradında yüksekliğe varan orta ile geniş arası boyutlarda yaprakdöken ağaçlardır. Zirveleri çoğu kez köşeli, yaprakları uzun ve dağınıktır. Kökleri genelde derine iner ve rüzgar ve karın sebebiyet verebileceği hasarlara karşı dayanıklıdırlar. Genel olarak bitki hastalıklarına karşı olağanüstü dirençli olmaları, gövdelerinin bitki haşeratına çok iyi karşı koyabilmesi, yüzeyde ilave kökler ve tomurcuklar oluşturabilmeleri ginkgoların çok uzun ömürlü olmalarına imkân vermekte, bazı ağaçların yaşı 2500 yıla varabilmektedir.
Ginkgo ismi Çince gümüş ve kayısı anlamına gelen (銀杏 yín xìng) iki harfle yazılır. Bu ağaç Türkiye'de gümüş kayısı, fil kulağı, kız saçı, Çin yelpaze çamı gibi isimlerle de anılmaktadır.
Ginkgo bir yaşayan fosildir. Permian (270 milyon yıl öce) çağından kalma ginkgo fosilleri ile günümüzdeki ginkgolar arasında kolaylıkla bağ kurulabilmektedir. Dolayısıyla dinozorlarla yanyana yaşamıştır. Ginkgo fosilleri, merkezi Çin'de günümüz yaban ginkgolarının yetiştiği küçük bir bölge hariç, dünyanın her yerinde ortadan kaybolmuştur. (kaynak)

Hiç yorum yok: