03 Nisan 2010

Domatesli Buğday Salatası


Malzemeler
  • 2 su bardağı buğday
  • 2 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tutam taze nane
  • 1 kase mısır
  • 1 limon
  • zeytinyağı
  • pul biber
  • tuz
Çanağı için
  • 8 domates
  • zeytinyağı


Yapılışı
Karıştırma kabına haşlanmış buğday, doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, maydanoz, nane, yeşil soğan ve haşlanmış mısır alınır. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenir. Diğer taraftan domatesler oradan ikiye ayrılarak içleri boşaltılır. Çıkan bu iç doğrayıcıdan geçirilerek salataya ilave edilir. Hazırlanan salata domateslerin içerisine doldurularak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: