10 Nisan 2010

Havuçlu Tatlı

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • aldığı kadar un
Muhallebi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
Havuçlu Kat İçin
  • 500 gr havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin

fındık, fıstık veya hindistan cevizi

Yapılışı

Keki için;

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ ,süt, kakao ve unu ekleyerek karıştırıp, tepsiye dökerek 170 derecelik fırında pişiriyoruz.

Muhallebisi için;

1 litre sütten 1/2 su bardağı ayırıp, gerisini kaynatıyoruz. Yarım bardak süt, pirinç unu ve toz şekeri bir kavanoza koyup çalkalıyoruz, ve kaynayan süte ekliyoruz. Kaynayana kadar iyice karıştırıyoruz. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine döküyoruz.

Havuçlu kat için;

Haşlanarak pişirlmiş havuçları püre yapıyoruz. Havuçları tavaya alarak üzerine biraz haşlama suyundan ekliyoruz. Toz şekeri ve su ile yumuşatılmış nişastayı ekleyerek bir süre iyice karıştırarak pişirin. Blendır ile iyice ezerek ilk sıcaklığın çıkmasını bekliyoruz. Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine döküp, yayıyoruz. Arzuya göre süslüyoruz. Mutlaka 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: