06 Ağustos 2010

Reyhanlı Mantarlı Pilav


Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 9-10 tane mantar
  • 1-2 tane tatlı yeşil biber
  • bir kaç dal taze reyhan
Yapılışı

Pilava başlamadan yarım saat önce pirinçleri sıcak suyla ıslatıyoruz (su kaynama noktasında olmamalı). Önce biber ve mantarı hafif yağda soteliyoruz. Pirinci yıkayıp iyice süzdükten sonra ayrı bir tencerede bir miktar sıvı yağla güzelce kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere sotelenen biber ve mantarı ilave edip fazla karıştırmadan suyunu ekliyoruz (su için sade pilava koyduğumuz sudan bir çeyrek bardak fazla su koyuyoruz). Üzerine ince ince kıydığımız reyhanları koyup kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.