05 Ağustos 2010

Pratik Şeftali Tatlısı



Malzemeler
  • orta boy soyulmuş şeftaliler 
  • toz şeker 
  • kaymaklı dondurma
Yapılışı

Tesbitime göre bir kaseye yarım+çeyrek şeftali tam oluyor, arzuya göre arttırabilirsiniz. Kaseye ortaları (geniş kısımları) üste gelecek şekilde koyduğumuz şeftalilerin üzerlerine göz kararı toz şeker serpiyoruz. Önceden ısıtılmış orta hararette fırına veriyoruz. Renklerinin değişmesi, sulanması ve yumuşaması yeterli. Fırından çıkınca hafif soğuttuğumuz şeftalileri bir çatal-bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırıp kaymaklı dondurma ile servis yapıyoruz.

Fırın kaplarınız yoksa ve çokca yapmak istiyorsanız ikiye böldüğünüz şeftalileri geniş bir borcamda pişirip sonra cam kaselerde servis yapabilisiniz.

2-3 kişilik yapmak isterseniz mikrodalga fırını da kullanabilirsiniz.

Oldukça kolay ve lezzetli bir tatlı.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.