Malzemeler
- orta boy soyulmuş şeftaliler
- toz şeker
- kaymaklı dondurma
Tesbitime göre bir kaseye yarım+çeyrek şeftali tam oluyor, arzuya göre arttırabilirsiniz. Kaseye ortaları (geniş kısımları) üste gelecek şekilde koyduğumuz şeftalilerin üzerlerine göz kararı toz şeker serpiyoruz. Önceden ısıtılmış orta hararette fırına veriyoruz. Renklerinin değişmesi, sulanması ve yumuşaması yeterli. Fırından çıkınca hafif soğuttuğumuz şeftalileri bir çatal-bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırıp kaymaklı dondurma ile servis yapıyoruz.
2-3 kişilik yapmak isterseniz mikrodalga fırını da kullanabilirsiniz.
Oldukça kolay ve lezzetli bir tatlı.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Yorum Gönder