07 Haziran 2010

Piliç Topkapı ve Semizotu Salatası


Adını duyduğum ama daha önce hiç yemediğim bir yemekti piliç topkapı. Yapılışının oldukça zor olduğunu zannetmişimdir hep. Fakat düşündüğümden de kolay ve leziz olduğunu söyleyebilirim artık. Hazırlaması 15 dakika, pişmesi 15 dakika! Son derece gösterişli, süper leziz ve kolay bir yemek olarak geçti mutfakta lezzet var arşivine ;)

Malzemeler
  • 4 adet kalçalı but (4 kişi için)
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • mayonez
  • karabiber
  • tuz

Yapılışı

Öncelikle çam fıstığını pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra önceden ıslayıp yıkadığımız pirinci ve üzümüde ekleyip bir miktar daha kavuruyoruz. Tuzunu ayarlayıp suyunu ekliyoruz. Butları alırken kemiklerini ve derisini çıkartıp, iyice dövdürün (incecik olmalı). Dövülen tavukları iyice yıkayıp tuzluyoruz. Orta boy bir kasenin içine kenarları sarkacak şekilde yerleştirip içini pilavla doldurup tekrar kenarlarını kapatıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız kaseleri tepsiye ters çeviriyoruz. Üzerlerine bir miktar mayonez sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.


Afiyet Olsun...

3 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nefis görünüyor elinize sağlık ..

Mualla Serhen dedi ki...

ben de denicem blump çok iştah açıcı yalnız ben saadece fıstık bi de tane karabiber koyucam üzümlü tuzlularla barışık değilim;) bi dee biraz daha kızartabiliriz sanırım(tercihe bağlı tabii)

Onlineyunanca dedi ki...

Görüntüler süper Ablacım, inşâallah bi davet ettiğinde yaparsın, birlikte götürürüz. Ağzımın suyuna engel olamıyorum.Mmmmm! üffff!