19 Ağustos 2009

Islak Kek

Malzemeler: 12 kişilik
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kako
Tarif:
  1. Yumurta ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz. Bir miktar daha çırpıyoruz. Karışımdan 1 bardak ayırıyoruz.
  2. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ekliyoruz. 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Fırından çıkınca ayırmış olduğumuz karışımı da ortadan başlayarak döküyoruz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: