08 Ocak 2011

Kısır (Hatay Usulü)


Malzemeler (2-3 kişilik)
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tepeleme kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon
  • 2 kuru soğan
  • maydanoz
Yapılışı

Bulguru suyla ıslatıp, biraz yumuşayınca baharatları, domates ve biber şalçası ekliyoruz. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra nar ekşisi ve limon suyunu da ekliyoruz. En son soğan ve maydanozu ekleyip son kez harmanladıktan sonra servis yapıyoruz.


Afiyet Olsun...

4 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Kısırı çok severim günün her saati yiyebilirim. Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olmuş.

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
bizim buralarda nar ekşisi pek kullanılmaz marketden aldığımız da çok tatlı oluyor.Mecburen limon kullanıyoruz.Ama ev yapımı nar ekşisinin tadı da bir başka oluyor değil mi?

Şule Zeynep dedi ki...

Çok teşekkür ederim ;)

Evet marketten alınan nar ekşileri tatlı oluyor, bazı yörelerin ki de tatlı oluyor.. anneannemler tarafı antakya hatay.. dolayısıyla bize de oradaki akrabalarımızdan geliyor, oldukça ekşi ve yoğun bir kıvamı var...

Mutfak Dili dedi ki...

Merhabalar. Siteme yazdığınız güzel yorum için teşekkür ederim. Gercekci olmayı seviyorum. İçimden gecenleri yazmak hoşuma gidiyor. Zaten bir moral bozucu mesaja gelen bir çok iç açıcı o güzel mesajlarınız olmasaydı blogum şimdi çöplükdeydi. Allah razı olsun. Sevgilerle...