12 Temmuz 2010

Yoğurt Tatlısı

(malzemeler 3 ayrı ölçü olduğu için tablo ile gösterilmiştir)
Yapılışı

Yumurta ile şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurt, kabartma tozu ve unu ilave ediyoruz. (Un miktarı yukarıda yaklaşık olarak verildi. Yumurtanın büyüklüğüne ve yoğurdun kıvamına göre değişiklik yapılabilir. Çok koyu olmayan bir kek kıvamı diyebiliriz.)
Tatlı karışımını hafif yağlanmış bir tepsiye döküp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkınca, hemen tatlının üzerine soğuk su döküyoruz. (Fırın tepsisi için 2, dikdörtgen borcam için 1.5, kare borcam için 1 bardak soğuk su)
Yaklaşık 10 dakika sonra kaynar olmayan, yalnızca bir taşım kaynatılmış sıcak şerbetimizi kepçe yardımıyla tatlının üzerine döküyoruz. (Eğer kepçe kullanmayıp kolaylık olsun diye tencereyi direk devirmeyi düşünürseniz tatlının üzerindeki kabuğu kalkıyor) ;)
Şerbetten önce dilimler iseniz hem şerbet kolay emiliyor hem de tepsinizin kenarları alçaksa taşmayı önlüyor.
Ve tatlının ikramdan bir gün önce yapılması ve buzdolabında dinlendirilmesi lezzet açısından çok önemli, bekledikçe güzelleşen bir tatlı kendileri...
Süslemek için ben hindistan cevizini tercih ettim ama isterseniz tatlınızı ceviz, çekilmiş fındık ve fıstıkla da süsleyebilirsiniz.


Bu tarif için çok sevdiğim Hümeyra Türker ablacığıma teşekkür ederim. Benim için bu tatlının önemli bir yeri var, çünkü Hümeyra ablacığım bu tatlıyı düğünümde yapmıştı. Düğünden sonra buzdolabında bulduğum ve lezzetine bayıldığım bir tatlı.. Ellerine sağlık ablacığım, yeni tarifler bekliyoruz..

(bir ikindi vakti balkonumdan çekildi)

Afiyet Olsun...

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

çok severim çok ellerine sağlık canım
sevgilerimle

E. Sedefcioğlu dedi ki...

Canım bu arada ben geçen sene sık sık blogunuzu ziyaret ediyordum. Hatta Hümeyra ablanın tarifi nerede yazıyordu hangi sitede okudum onun ismi ile diye hatırlayamamıştım. Nete her girdiğimde bakarım artık. Başka bir blogum vardı 2007'de açtığım. Blogger yasaklanınca aktarma filan derken tamamen gitti. Dolu doluydu. Nasılsa sitede var diye neredeyse hepsini silmiştim. Şimdiki adresim eskisine göre çok garip. Ekleme yapamıyorum fazla.