03 Şubat 2010

Fındıklı Krokan


Malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı bütün fındık
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (tezgaha sürmek için)
Tencereye koyduğumuz toz şekeri orta ateşte tamamen eriyip karamel kıvamını alana dek pişiriyoruz. Önce tereyağını ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra limon suyunu ve bütün olarak fındıkları ilave edip karıştırıyoruz. 1-2 dakika daha çevirip ocaktan alıyoruz. Bu aşama esnasında çok dikkatli ve hızlı olmak gerek, yoksa şeker yanmaya geçebiliyor. Tereyağı ile yağladığımız tezgah üzerine dökerek 5-6 dakika kadar iyice donup soğumasını bekliyoruz. Sonra tezgahtan kaldırdığımız krokanı ister elimizle parçalara bölerek saklayabiliriz ister mutfak robotunda çekip pastalarda kullanabiliriz.



Afiyet Olsun...

1 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Çok sevdiğim bir lezzet ve ince parçalar halınde her türlü tatlıda kullanılabilir..
Ellerınıze sağlık.