18 Aralık 2009

Pumpkin Pie "Balkabaklı Tart"



Malzemeler

Hamuru İçin;
  • 215 gram un
  • 55 gram pudra şekeri
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
Üstü İçin;
  • 1.5 su bardağı haşlanmış balkabağı püresi
  • yarım su bardağı esmer şeker
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı yenibahar
  • yarım çay kaşığı toz zencefil
  • yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • 120 ml krema
Süslemek İçin;
  • file badem
Yapılışı

Un, pudra şekeri ve kübik kesilmiş tereyağını karıştırıyoruz. Yumurta sarısını da ilave edip iyice yoğurduktan sonra 1 saat streç filme sarılı şekilde buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında 1-1.5 cm kalınlığında açıyoruz. Üstteki kağıdı kaldırıp, alttaki kağıdı ters çevirerek kalıbın içine yerleştiriyoruz. 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Üstü için olan tüm malzemeleri karıştırıp, mikserle çırpıyoruz. Az pişmiş tart hamurunun içine döküyoruz. 15 dakika daha pişirdikten sonra tarife göre file badem ile süslüyoruz. Ama bende olmadığı için çikolata ve fıstık kullandım. Ayrıca bu tartta yenibahar tadını sevmedim, benim ve eşimin fikri olarak; balkabağını çok sevmemize rağmen 40 yıl yemesek hiç aramayacağımız bir tat oldu, bilemem belki de yenibahardandır...


Not: Bu tarif lezzet dergisin verdiği "tartlar" kitabından alınarak yapılmıştır.

Hiç yorum yok: