16 Ocak 2012

Hindistan Cevizli Tart

Bu tarif oldukça kolay, pratik ve leziz. Evinizde her an bulunabilecek şeyler. Hemen çayın yanına yapmalık ya da ani misafire birebir :) Mutlaka deneyin...


Malzemeler
  • 1 Pastaban (isterseniz kendiniz yapabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı Hindistan cevizi

 Yapılışı

Önce yumurta ile şekeri biraz çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Pastabanın bir yarısının üzerine yayıyoruz. Bu malzemeler sadece yarım taban için yani daha fazla yapmak isterseniz iki katına çıkarmalısınız. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10-15 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis yapmalısınız. Tamamen soğuduğunda pek lezzetli olmuyor. Biz sonralarında mikrodalga fırında 30sn. kadar ısıtıp yedik.

Afiyetle...

Not: En son yaptığımda kırık bademi kavurup ekledim. Piştikten sonraki ilk tadı acıbadem kurabiyesine benzedi. Ama soğuyunca hiç hoşumuza gitmedi. Bir daha ki sefer fındıklı deneyeyim diyordum ama cevizli aklıma gelmemişti süper olabilir.

5 yorum:

ELİF dedi ki...

Çok pratik gerçekten, tarif için teşekkürler. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
(Yemek Sevdam)

Hayatın Tatları dedi ki...

Değişik olmuş ellerine sağlık :)

Aişe Hümeyra dedi ki...

Şulecim,
Annem buna bir çay bardağı da kırılmış ceviz ekliyor,bir de öyle denemeni tavsiye ederim,çok pratik,çok lezzetli,ellerine sağlık.

Şule Zeynep dedi ki...

Teşekkür ederim, tamam bir daha mutlaka cevizli yapacağım :)

pompişCE dedi ki...

nefis gözüküyor..