- 6 adet ayva
- 3 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- ayva çekirdekleri
- Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesiyor ve ortalarını temizliyoruz. Tencereye ortaları üste gelecek şekilde koyuyoruz, çekirdeklerini atmıyor ve sudan geçirmiyoruz. Çekirdekleri ayvaların ortalarına ve suyuna koyuyoruz. Kısık ateşte renkleri değişip ve ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
3 yorum:
canım ellerine sağlık.... ben çocukluğumdan beri ayva tatlısı na bayılırım..
benim favori tatlım...Rangi süper görünüyor eminim tadı öyledir
ayva tatlısı o kadar lezzetli oluyor ki, fazla fazla yapıyoruz, artabiliyor bile... peki tatlılar sonra ne mi oluyor? ayva reçeline dönüştürüp değerlendiriyoruz :) o daha da lezzetli :)ellerine sağlık.
;)
Yorum Gönder