- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı irmik
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Merdane yardımı ile incecik açarak çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz. Arzuya göre 3 veya 4 yuvarlak yanyana hafif üst üste gelecek şekilde koyup, elimizle yuvarlıyoruz. Ortadan ikiye keserek 2 tane gül elde etmiş oluyoruz. Güllerin ortasına azuya göre ceviz veya fındık koyabiliriz. Tüm gülleri böylece yapıp fırına veriyoruz. Tatlı fırında iken şerbeti kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete yarım çay bardağı soğuk su eklenirse şekerlenme olmuyor. Hem tatlı hem de şerbet sıcakken ikisini buluşturuyoruz.
Afiyet Olsun...
Bu tatlıyı yeni tanışmış olduğum Hatice Bulut arkadaşımda yedim, ellerine sağlık arkadaşım çok güzeldi...
1 yorum:
Yanındaki baklava da fena görünmüyor. İşin şakası bayram için de güzel bir seçim olacağına inanıyorum. Başarılar...
Yorum Gönder