- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 avuç tuzsuz kavrulmuş fındık kırığı
- 1 avuç damla çikolata
- Yumurtayı ve şekeri mikserleyip, uzerine diger malzemeleri ekliyoruz. Fincanlari yağlayıp, kek hamurunu fincanlardan bir parmak aşaği gelecek şekilde dolduruyoruz.
- Fincanları derin bir tencere içerisine yerleştiriyoruz ve fincanların yarısına kadar su ilave ediyoruz. Kapağına temiz bir bez sarıp kapatiyoruz. Kaynamaya başladığı zaman altını kısıp 20 dk. pisiriyoruz.
- Kekler kabarıp piştiği zaman soğumaya bırakıyoruz. Arzuya göre fincanda ya da resimdeki gibi fincandan çıkarıp servis yapabilirsiniz...
- 1 Adet Kabugu ile birlikde Portakal
- 3 Yumurta
- 1 Bardak seker
- 2 Bardak un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Bardak sut ( ben portakal suyu kullandim)
Afiyet olsun..
2 yorum:
Merhabalar efendim,mail grubu vasıtasıyla ziyaret ettim sitenizi,çok güzel olmuş :)
Merak ettim ki;tencereyi yasısına kadar su ile dolduruyoruz demişsiniz ya,fincanların yarısına kadar olacak su deil mi?
Bir de porselen fincanlar çatlamıyorlar mı sıcaktan ötürü?
Aa evet tencere değil fincanlar olacak, ilginize teşekkür ederim.. hemen düzelttim ;)
Yorum Gönder