Bu Kavala kurabiyesi benim için bir yılan hikayesine döndü. İlk yediğimden beri yapmak istediğim bir kaç kere denediğim ve her seferinde olmasını istediğimden daha sert olan bir kurabiye. Aynı tarifi uygulayarak daha başarılı olanlar var tebrik ediyorum :) Tadında bir sorun yok hatta çok güzel ama sert. Lütfen hatamı bilen varsa söylesin :) Neyse kıtır kıtır kurabiye sevenlere kıtır kıtır bir kavala kurabiyesi eşimin deyişiyle Dimetoka kurabiyesi...
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 5 silme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı badem (bütün badem, file badem veya kırık badem olabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta beyazı
- 2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Pudra şekeri un tuz tarçın ve kabartma tozunu havalandırarak karıştırıyoruz. Yumurta beyazını ekledikten sonra parmakla iyice yedirip kavurduğumuz bademleri ekliyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve sıvı yağınn da ekleyip tüm hamuru toparlıyoruz. Hamuru 3'e ayırıyoruz ve her birini 1.5 cm kalınlığında açıp bardak yardımıyla hilal şeklinde kesiyoruz. Bkz. şekil
180 derece fırında 10-15 dk pişiriyoruz. Fırında fazla kalırsa sertleşip kuruyacaktır. Onun için kurabiyeler pembeleşmeden fırından çıkartıp, soğuk bir zemine alıyoruz. Soğuyan kurabiyelerimizi pudra şekerine bulayarak ikram edebiliriz.
Afiyet şeker olsuun...
4 yorum:
Elinize saglik olsun canim..
Cevrek oldugu resimden belli..
Cayimin yanina aldim 3 tane..
Sevgiler..
Teşekkürler! :)
unu kavurmaniz gerekiyor
teşekkür ederim...
Yorum Gönder