21 Nisan 2010

Truff

Malzemeler
  • 1 paket bisküvi
  • 50 gr tereyağı
  • kavrulmuş çekilmiş fındık 
  • benmari usulü eritilmiş bitter veya sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşağı kakao
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 muz
  • çekilmiş fıstık
  • hindistan cevizi
  • file badem
  • çikolatalı süs


Yapılışı;

Bisküvileri elimizle parçalıyoruz, erittiğimiz tereyağını ve ve kakaoyu ekliyoruz. Muz, fındık ve çikolatayı da ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalıyoruz. Yuvarlayıp arzu ettiğimiz şekilde süslüyoruz. İsterseniz renkli kürdanlarla veya truff kağıtlarıyla servis yapabilirsiniz..
Arzu ederseniz içindeki malzemelerde de değişiklik olabilir. Böylece damak ve göz zevkine göre veya o anda elinizde olanlarla yapabilirsiniz.
Misal bisküvi yerine kek, muz yerine havuç konulabilir veya ikisi de konulmaz. Oldu ya pandispanya veya bir kek denediniz tutmadı. Yaptınız, uğraştınız o kadar malzeme ve emek! Ama olmadı hoooop çöpee.. Artık değil!! Ve artık elinizde lezzetli bir truff tarifi var. İstediğiniz gibi değişiklik yapın, ekleyin çıkartın. (tam da reklam sloganı gibi oldu) ;) Haydi bakalım, kolay gelsin...


Not: Ben bu tarifi hep göz kararı yapıyorum o yüzden tarifte miktar belirlemede zorlanmadım diyemem. Biraz cıvık gelirse bisküviyi arttırabilirsiniz. Katı gelirse azıcık süt ekleyebilirsiniz.


Afiyet Olsunn...

Hiç yorum yok: