Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 4 adet kuru incir
- 2 yemek kaşığı yaban mersini
- 4 adet elma
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- ceviz
Elmaları rendeliyoruz. İçine şekeri ilave ediyoruz. 5 dakika kavurup tarçını ilave ediyoruz. Ocaktan indirdikten sonra, ceviz, küçük doğranmış incir, yaban mersini kurusunu içine koyup harmanlyoruz.
Hamuru oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemelerle bir kapta yoğuruyoruz. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıyoruz. Ufak tart kalıplarını kaplıyoruz..
Hazırladığımız iç harcını kalıpların ortalarına dolduruyoruz.180 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Eğer isterseniz fırından çıkınca üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Bu tarif için arkadaşım Hatice Yavuz'a teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım, tariflerin devamını bekliyoruz...
6 yorum:
hıımm çok güzel görünüyor çayın yanına da harika olur.ellerine sağlık canım....
teşekkür ederim canım, gerçekten çok lezzetli bir tarif...
Meyvalarla iç içe bir lezzet ..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
vay canına, harika görünüyolar :))
yeni tariflerin devamını bekliyoruuuz :)
ççok guzellerrr ellerıne saglık canım sevgıler:)
herika tarfiler var bu sayfada yaa.hangi birinden başlasam denemeye...özlelikle salatalar çok güzel...
Yorum Gönder